Zaterdag 1 juni

11.00-18.00 uur Markt met o.a. oude maritieme ambachten, kramen en foodtrucks Albionkade
12.00-17.00 uur Houtatelier de Vreemde Eend Albionkade
12.00-17.00 uur Kiddo'z Albionkade
13.00-17.00 uur Steelband van het Korps Mariniers Dokje van Perry
14.00 uur Serenade op de wal Albionkade
14.00-16.00 uur volgt Albionkade + Dokje van Perry
13.00-17.00 uur Shantykoor de Batraven Albionkade
16.00 uur Muziekboot in het water
18.00-20.00 uur The Neighbours Albionkade
20.00-22.00 uur volgt Albionkade
21.15 uur 1e Vrolijk Vlissings Varend Defilé in het water
22.15 uur Prijsuitreiking 1e VVVD bij de Emma

Houtatelier de Vreemde Eend

Kom timmeren, zagen en verven en maak te gekke creaties met je (klein/buurt)kinderen. Wij zijn heel benieuwd wat er weer allemaal uit het Houtatelier komt varen, zwemmen, kruipen, vliegen, zwemmen en rijden!

Houtatelier Vlissingen is een eenmanszaak, gerund door Gerard Setterich. Gerard heeft in het verleden diverse beroepen uitgevoerd, waaronder het ambacht van steenhouwer. Nadat hij een aantal jaar gevaren had, besloot hij dat het weer tijd was om te gaan ‘maken’. Daarom startte hij in 2016 Houtatelier Vlissingen.

 

BSO Kiddo'z

Kom jij je laten schminken in het thema Piraten/Zeehelden en Zeemeerminnen, wil je een glittertattoo, kom je een visje vangen of lekker kleuren?

Dat kan allemaal bij BSO Kiddo’z; de meest actieve en gezelligste buitenschoolse opvang van Vlissingen. Kleinschalige opvang in een grote ruimte met veel spelmateriaal en een klein, vast team van pedagogisch medewerkers.

Bso Kiddo’z, een thuis naast je eigen thuis!

 

 

Steeldrums

Steelband van het Korps Mariniers

10 muzikanten van de Tamboers en Pijpers spelen in de Steelband. De Steelband is het tropische visitekaartje van de Koninklijke Marine. Zij treden op tijdens tropische feesten, evenementen en recepties. 

De band speelt een groot aantal Latijns-Amerikaanse muziekstijlen; zoals de rumba, de bossanove, de calypso, de salsa en de lambada.

 

 

 

 

Serenade op de wal

Reinier Sijpkens is er ook dit jaar weer bij. 

Onder andere met zijn Serenade op de wal. We nodigen kinderen van harte uit zich bij het podium te verzamelen waar Reinier zal uitleggen hoe je met 100 bellen samen een echte symfonie maakt. 

 

 

 

 

 

 

Shantykoren de Batraven

De thuishaven van Shantykoor de Batraven is Bergen op Zoom. In gewoon Nederlands is een batraaf een ondeugende rakker. In Bergen op Zoom werden de havenarbeiders echter ook Batraven genoemd. Zij hielden zich voornamelijk bezig met het laden en lossen van schepen waaronder meel, suikerbieten en piekijzer (ruw ijzer) voor de vele gieterijen die de stad rijk was.

Zaterdag 1 juni zijn ze in Vlissingen en zullen ze een aantal optredens verzorgen. 
De Muziekboot

Reijnier Sijpkens maakte een bootje “de Notendorp”; ontwierp een miniatuur kerkorgel en schreef allerlei klassieke arrangementen van 1 à 2 minuten. De arrangement speelt hij op het orgel en daarbij begeleid hij zichzelf bijv. op trompet. 

Geweldig leuk om te zien maar prachtig verrassend om te horen. Tussen 16.00-18.00 uur vind je hem op het water. Kom je ook luisteren en kijken? 

 

 

 

 

The Neighbours

The Neighbours

Akoestische britpop/rock covers door buren en vrienden Tijs Valkenburg (zang/gitaar) en Daniel Winter (leadgitaar). 

Stel je verhuist helemaal uit Nottingham of helemaal uit Goes. Je besluit om naar een ander eiland te gaan en komt uit in Vlissingen. Over en weer horen ze de muziek die de buurman draait en dat is verrekt goede muziek! Van The Beatles en Oasis tot Al Stewart en Crowded House om maar wat te noemen. Dan ga je kletsen over de schutting en al vlug was de eerste jamsessie een feit.