Vrijdag 31 mei

11:00-18:00 uur Markt met o.a. oude maritieme ambachten, kramen en foodtrucks
12:00-17:00 uur Houtatelier de Vreemde Eend
12:00-17:00 uur Tutti Frutti
13:00-16:30 uur Scheldeloodsenkoor
14.00-17.00 uur Berend Botje (straattheater)
20.00-22.15 uur Marinierskapel de Koninklijke Marine

Houtatelier de Vreemde Eend

Kom timmeren, zagen en verven en maak te gekke creaties met je (klein/buurt)kinderen. Wij zijn heel benieuwd wat er weer allemaal uit het Houtatelier komt varen, zwemmen, kruipen, vliegen, zwemmen en rijden!

 

Houtatelier Vlissingen is een eenmanszaak, gerund door Gerard Setterich. Gerard heeft in het verleden diverse beroepen uitgevoerd, waaronder het ambacht van steenhouwer. Nadat hij een aantal jaar gevaren had, besloot hij dat het weer tijd was om te gaan ‘maken’. Daarom startte hij in 2016 Houtatelier Vlissingen.

Tutti Frutti

Een toffe sleutelhanger om te maken met dik draad, koord, lint en kralen. Jij maakt deze helemaal zelf. Op tafel liggen allerlei voorbeelden met maritieme knopen die je kunt gebruiken. Judith of haar collega helpen je graag, maar papa of mama mag je natuurlijk ook helpen. 

Bij Tutti Frutti kleur je ook de mooiste maritieme ansichtkaart. We hebben een mooie afbeelding voor je klaarliggen.  En als je daar toch bent, kun je gelijk een potje mega twister spelen of blikgooien. 

Judith van Tutti Frutti verzorgt sinds 2011 workshops voor volwassenen. Sinds 2018 gaat ze op pad met de Juttifrutti caravan en verzorgt ze kindervermaak op locatie. 

Scheldeloodsenkoor

Het Scheldeloodsenkoor brengt zeemansliederen ten  gehore, die werden aan boord van de zeilschepen gezongen, voornamelijk in de tweede helft van de 19de eeuw en ook nog wel in de 20ste eeuw tot aan de Eerste Wereldoorlog, die ongeveer het einde van de vrachtvaart met zeilschepen markeert. De oorsprong is al heel oud: een Dominicaner monnik die aan boord van een Venetiaanse galei in 1493 op weg was naar Palestina, maakte al melding van zeelui die zongen tijdens het zware werk! 

Het Scheldeloodsenkoor behoeft geen uitleg, in 2021 vierde zij haar 50-jarig jubileum. Vrijdag 31 mei verzorgen zij een aantal optredens op het podium. 

Berend Botje

Berend Botje verzorgt rondvaarten voor jong en oud. Laat je verrassen door deze gepassioneerde muziek met meer dan 60 zeemansliedjes en een onuitputtelijk repertoire aan kinderliedliedjes, romantische melodieën en versierserenades uit alle windstreken. 

 

 

 

 

 

Marinierskapel der Koninklijke Marine

De Marinierskapel der Koninklijke Marine verzorgt op vrijdag 31 mei een benefietconcert in Cultuurpodium Sint Jacobskerk. 

Het concert begint om 20.00 uur; de kerk is geopend vanaf 19.30 uur. 

Toegangsprijs is € 15.00 per persoon; waarbij een deel van de opbrengst van dit concert ten goede komt aan Stichting MS Research