Maritieme dag - Dokje van Perry

zaterdag 1 juni

Op zaterdag 1 juni zal de maritieme sector zich presenteren rondom het voormalig marineschip de Mercuur in het Dokje van Perry. Er zijn tal van activiteiten voor bezoekers. Zo kun je ervaren hoe het is om een ‘loodsladder‘ te beklimmen tegen een steile scheepwand. Of met een VR-bril ervaren hoe het is om als marinier vreemde kusten te betreden. De zeehavenpolitie laat zien hoe zij drugscriminaliteit in de Zeeuwse havens bestrijden.

Maritieme bedrijven presenteren hun activiteiten en carrière-mogelijkheden. En natuurlijk zijn ook de maritieme opleidingen van Maritiem en Logistiek College de Ruyter en HZ University of Applied Sciences aanwezig. De HZ -studenten laten o.a. zien hoe hun autonoom (onbemand) varend bootje zelf de weg vindt op het water.

Wel eens een schip bezocht dat je normaal alleen maar voor de boulevard ziet varen? Je kunt een bezoek brengen (onder voorbehoud van operationele inzet) aan een loodstender, de KNRM-boot Cadzand of het onderzoeksvaartuig Delta van Rijks Water staat. 

Nieuwsgierig naar de vele mogelijkheden in de maritieme sector? 

Bezoek dan de maritieme dag! 

11.00-17.00 uur   Presentatie maritieme bedrijven